Een rustige ochtend samen met Billie.
Ze dartelt om mij heen en ik probeer een soort van het bed op te maken terwijl zij er weer een bende maakt.

Op een gegeven moment vraag ik Billie om voorzichtig te doen omdat het ook stuk kan. “Dan koop je toch gewoon weer een nieuwe!?”

Oefff.. AU… Ik word getriggerd. Stukje oud zeer wordt geraakt. Mijn kinderen groeien op in luxe. Zij hebben warme kleding die zij leuk vinden, warm stromend water, lekker bed, speelgoed, ze kunnen eten waar ze trek in hebben, groot huis voor hun vele vriendjes en vriendinnetjes, digitale devices en niet te vergeten de vele opa’s en oma’s om hen heen.

Ik moet haar opmerking dus even verwerken omdat ik mij er bewust van ben anders mijn trigger op haar af te reageren. “Maar Billie, voor alle dagen dat papa en mama werken, verdienen wij centjes (stom had gewoon geld moeten zeggen). Het geld komt niet zomaar uit de lucht vallen, daar moeten we wat voor doen. Of heb jij toevallig wel een geldboompje?”

“Ja hoor mam!” Ze pakt haar oud zilveren spaarpotvogeltje.

“Zullen we een Euro van mij in de aarde stoppen!?”

Toch een stukje bewustwording mee gekregen de afgelopen 6 jaar!

Bewustwording, besef, dankbaarheid… iets waar ik mij als moeder, als vrouw, als mens an sich enorm mee bezighoud. De footprint die we achterlaten en hoe we die kunnen minimaliseren, de liefde die we voor elkaar kunnen voelen.

Man, vrouw, genderneutraal, maakt niet uit heb lief!

En alle mooie en unieke wezens die deze aardbol bewandelen. We kunnen er misschien op het eerste gezicht wel anders uitzien, biologisch anders gebouwd zijn, maar in de basis, energetisch, zijn we één. Of je nu pimpelpaars, groen of geel bent. Kaal of kammen.

Billie was 1 jaar oud toen we naar een dorp verhuisden. Daar waar Noah opgroeiende op een multiculturele school, kwam Billie in een boeren-blanken-gehucht. Dat besef kwam bij mij pas toen we scholen voor haar gingen bezoeken.

De eerste pop die ik voor Billie kocht was dan ook een bruine, tweedehands pop, waar ze nu nog mee speelt. Ondanks de omgeving waar zij opgroeit, hebben haar roots, haar opvoeding toch meer invloed. Haar besties zijn half Turks, Marokkaans en Russisch.

Hoe zie je bewust opvoeden terug in jouw gezin?

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *