Ja… ik ook van jou!
Ik schrijf er weleens vaker over… liefde

Liefde is één van de meest prachtige en krachtigste gevoelens dat een hart kan ervaren. En vooral geval je de post gemist hebt; wist je dat dieren in staat zijn om met zoveel passie en intensiteit te voelen als wij mensen?

Als ik mij dan met een plof achterover op de bank laat zakken, beetje piekerend van de werkdruk deze week en één van mijn heerlijke, pluizige vriendjes kruipt zo bij mij… haast in mij, dan voel ik mij zelf vertragen en verzachten. Alsof ze precies weten wat ik dan even nodig heb. En niet te vergeten, precies wat zij even nodig hebben.

Wist je dat de Affinity Foundation uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar de effecten van opgroeien met (huis)dieren om ons heen? En zo bleek; de levenskwaliteit van het hele gezin verbetert, stress en depressie verminderen en lichamelijke en geestelijke balans bevorderen bij het leven met dieren in en om het gezin.
Ook kwam erin naar voren dat huisdieren onze kinderen zich completer laten voelen, gelukkiger, autonomer, verantwoordelijker en liefdevoller. Hatsiekiedee!

Ik voel mij als een kind zo blij met harige, vederige en schubbige vriendjes om mij heen.

Alleen die haren he… tja…

Aanbevolen artikelen