Telefoonnummer

06 - 21 44 85 85

E-mail

info@natuurlijkjolien.nl

Met Natuurlijk Jolien help ik jou met het creëren van de juiste omstandigheden
om de verbinding met je kind, je relaties maar bovenal met jezelf weer te herstellen en te behouden.

‘Ze kruipt bij mij op schoot en drukt haar kleine lijfje verkrampt tegen mij aan. Ik voel haar onzekerheid, zie haar vermoeide koppie en haar ogen die tot diep in mijn ziel reiken. Ik sla mijn armen om haar heen en ik geef haar wat ik op dat moment kan bieden. Mijn veiligheid, mijn geborgenheid, mijn zekerheid.’

Een voor mij onvergetelijk moment, want vanaf toen werd alles anders…

Genadeloos klapt het besef binnen; Als ik echt op deze wereld gezet ben voor kinderen, dan dien ik niet alleen mét kinderen te werken, maar vooral met hun omgeving.

Het is pijnlijk confronterend en onbeschrijflijk mooi te gelijk. Want met deze bewustwording kies ik in die ene enkele seconde om mijn loondienstbaan op te zeggen en hen, onze kleine wereldburgers in de klas, waar ik zo ontzettend blij van wordt, los te laten.

Vanaf dat moment volg ik mijn zielsmissie.
Terwijl ik dacht dat al te doen…

Help het kind, start bij de omgeving

Hi!
Ik ben Jolien van Stralen.

Oprichter van Natuurlijk Jolien. En werkzaam als holistisch (ouder & kind) therapeut en retreat facilitator binnen de organisatie.

Dit pad van mijn missie bewandel ik met levenservaringen die ik door schade en schande rijker ben geworden.

Geboren in een gezin met een afwezige vader en een zoekende moeder kwam ik al jong in de crisisopvang terecht waarna ik met 15 jaar oud volledig op eigen benen stond. Als people pleaser en met een groots bewijsdrang om te laten zien dat ik niemand nodig had en alles echt wel helemaal zelf kon, bouwde ik aan de fundering van mijn eigen beschermingsmechanismen.

Mechanismen die mij op dat moment hielpen staande te blijven. Ik had deze mij zo eigen gemaakt dat ik als (jong)volwassene, continu levenslessen kreeg die mij bevestigde dat ik alleen op mijzelf kon bouwen en vertrouwen.

Pijn? Zorgen? Trauma? Nee daar deed ik niet aan. Gebeurde er iets, gooide ik er een dosis humor overheen of paste ik de spirituele bypass toe van “Oh, maar ik ben dankbaar want zonder die ervaring had ik hier nu niet gestaan”. Ik gedijde op alle lof die ik kreeg op mijn handelen; “Wauw Jolien jij bent altijd zo positief. Jij staat zo sterk in het leven. Jij bent zo krachtig”.
Niets bleek minder waar…

Tot en met 33 levensjaren had ik alle seintjes, fysiek, mentaal en energetisch stoïcijns genegeerd. ‘Wie niet luisteren wil moet maar voelen’ bleek blijkbaar mijn credo.

Het licht ging letterlijk uit.
Maar niet eerder was het mij zo helder…
Dit nooit meer. Ik ga het anders doen.

Ik startte met bioresonantie therapie, familie opstellingen en enkele weken later nam ik deel aan mijn eerste plantmedicijn-reis.

Het was de start aan mijn pad van heling. Die ik vandaag de dag nog steeds graag bewandel.

Met mijn rugzak vol persoonlijke kennis en kunde help ik jou navigeren op jouw eigen authentieke pad,
wanneer jij even je persoonlijke routekaart niet goed weet te lezen.

Stuur mij een  E-MAIL , bel of WhatsApp naar 06 – 21 44 8585
voor een vrijblijvende kennismaking.
Het Pad

De mensen die bij mij aankloppen, komen voor bijsturing op hun:

° Pad van persoonlijke ontwikkeling
° Pad van heling
° Pad van ouderschap
° Pad van ouder-kind relatie
óf (vaak)
° Pad van heling én ouderschap

Route

Waar veel hulpverleners de focus leggen op gedragsverandering, lees; bijvoorbeeld tips en tools om obstakels op de route uit de weg te gaan, help ik je je blik te verscherpen. Begeleid ik je naar de obstakels, om daar alles te doorvoelen. Naar de plek waar een destructief patroon, een beschermingsmechanisme tot stand is gekomen. Om vanuit daar jouw persoonlijke routekaart weer met eigen ogen helder in beeld te krijgen.

Veiligheid

Beschermingsmechanismen voeden zich met onveiligheid.

Mijn nummer één prioriteit in contact met jou is dus een veilige ruimte scheppen.

Dat begint met een stukje van mij hier persoonlijk bloot te geven.

Kennis

Laat ik beginnen met het koppie.
Door de jaren heen heb ik mijn hoofd op diverse wijzen gevoed.

Zo ben ik gediplomeerd holistisch (ouder & kind) therapeut en leerkracht speciaal onderwijs. Waarin ik mij gespecialiseerd heb in het jonge kind en filosofie. Van daaruit heb ik gewerkt met kinderen met ernstige gedrag- en leerproblemen.

Een aantal jaar heb ik een zijpad bewandeld in het bedrijfsleven binnen de overheid, met de nodige opleidingen en cursussen op het gebied van gegevens-, data-, project- en timemanagement.

Maar de afgelopen jaren ben ik mijn hart weer gaan volgen van waaruit ik gecertificeerd sjamanistisch practitioner, NLP practitioner en ademcoach ben.

En op dit moment volg ik de opleiding tot transformatief coach en een chakra training.

Kunde

Als jong meisje, geboren in een ongezond, chaotisch familiesysteem, wist ik één ding zeker; ik word moeder en ga het zó anders doen!

Met 22 jaar oud was ik alleenstaand moeder van een prachtige zoon. En dit smaakte naar meer.

Met 25 jaar oud werd ik pleegmoeder van nog 2 kinderen. Het was een uitdagend maar vervullend bestaan als jonge, alleenstaande moeder van 3 kinderen.

Ik voelde dat ik niet alleen in mijn privé leven met kinderen wilde werken en ging opzoek naar een mogelijkheid om met zoveel mogelijk kinderen te kunnen werken. Dat werd het onderwijs.

Maar al snel na het behalen van mijn diploma kwam ik erachter dat het Nederlands onderwijssysteem, waarbij cognitieve ontwikkeling voorrang op alles krijgt, totaal niet rijmde met mijn visie op het leven.

Echte oprechte verbinding met elkaar aangaan, daar lag mijn (sjamanistisch) hart.


Maar oh, wat was deze ontdekkingsreis voor mij van belang!
Want juist hier was mijn missie kraakhelder: Help het kind, start bij de omgeving

En vergeet niet…
Jij en ik zijn ook een kind.

Wie of wat in jouw bestaan, in jouw omgeving, spiegelt een onvervuld verlangen bij jou?


Download hier jouw gratis checklist;

met 7 magisch effectieve tips voor een beter contact met je kind.
Met het invoeren van jouw mailadres ontvang je gratis de handige checklist met 7 magisch verbindende tips én ontvang je sporadisch de nieuwsbrief.