Met Natuurlijk Jolien help ik jou met het creëren van de juiste omstandigheden
jezelf en het leven weer te herstellen en te behouden.

Hi!
Mijn naam is Jolien van Stralen.

Oprichter van Natuurlijk Jolien. En werkzaam als holistisch therapeut en retraite facilitator binnen de organisatie.

Het pad van mijn missie bewandel ik met levenservaringen die ik door schade en schande rijker ben geworden.

Geboren in een gezin met een afwezige vader en een zoekende moeder kwam ik al jong in de crisisopvang terecht waarna ik met 15 jaar oud volledig op eigen benen stond. Als people pleaser en met een groots bewijsdrang om te laten zien dat ik niemand nodig had en alles echt wel helemaal zelf kon, bouwde ik aan de fundering van mijn eigen beschermingsmechanismen.

Mechanismen die mij op dat moment hielpen staande te blijven. Ik had deze mij zo eigen gemaakt dat ik als (jong)volwassene, continu levenslessen kreeg die mij bevestigde dat ik alleen op mijzelf kon bouwen en vertrouwen.

Pijn? Zorgen? Trauma?
Nee daar deed ik niet aan. Gebeurde er iets, gooide ik er een dosis humor overheen of paste ik de spirituele bypass toe van “Oh, maar ik ben dankbaar want zonder die ervaring had ik hier nu niet gestaan”. Ik gedijde op alle lof die ik kreeg op mijn handelen; “Wauw Jolien jij bent altijd zo positief. Jij staat zo sterk in het leven. Jij bent zo krachtig”. Niets bleek minder waar…

Tot en met 33 levensjaren negeerde ik stoïcijns alle seintjes. Die echt niet fluisterend werden toegespeeld!. ‘Wie niet luisteren wil moet maar voelen’ bleek blijkbaar mijn credo.

Het licht ging letterlijk uit.
Maar niet eerder was het mij zo helder…
Dit nooit meer. Ik ga het anders doen.

Ik startte met bioresonantie therapie, familie opstellingen en enkele weken later nam ik deel aan mijn eerste plantmedicijn-reis.

Het was de start aan mijn pad van heling. Die ik vandaag de dag nog steeds graag bewandel.

Met mijn rugzak vol persoonlijke kennis en kunde help ik jou navigeren op jouw eigen authentieke pad,
wanneer jij even je persoonlijke routekaart niet goed weet te lezen.

Stuur mij een  E-MAIL , bel of WhatsApp naar 06 – 21 44 8585
voor een vrijblijvende kennismaking.
Het Pad

Vroegkinderlijke programmering, belemmerende overtuigingen en voorouderlijk trauma hebben allen invloed op jouw levenspad. Op hoe jij reageert op het leven. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Hoe meer je je hiervan bevrijdt, des te meer je jouw eigen pad kan bewandelen. En daar gaan we voor!

Route

Ik ga je geen tools aanrijken om om jouw obstakels heen te navigeren. Ik help je je blik te verscherpen. Begeleid je naar de obstakels toe, om daar alles te doorvoelen. Naar de plek waar een destructief patroon, een beschermingsmechanisme tot stand is gekomen. Om vanuit daar jouw persoonlijke routekaart weer met eigen ogen helder in beeld te krijgen.

Veiligheid

Beschermingsmechanismen voeden zich met onveiligheid.

Mijn nummer één prioriteit in contact met jou is dus een veilige ruimte scheppen.

Dat begint met een stukje van mij hier persoonlijk bloot te geven.

Kennis

Laat ik beginnen met het koppie.
Door de jaren heen heb ik mijn hoofd op diverse wijzen gevoed.

Zo ben ik gediplomeerd holistisch therapeut en leerkracht speciaal onderwijs. Waarin ik mij gespecialiseerd heb in het jonge kind en filosofie. Van daaruit heb ik gewerkt met kinderen met ernstige gedrag- en leerproblemen.

Een aantal jaar heb ik een zijpad bewandeld in het bedrijfsleven binnen de overheid, met de nodige opleidingen en cursussen op het gebied van gegevens-, data-, project- en timemanagement.

Maar de afgelopen jaren ben ik mijn hart weer gaan volgen van waaruit ik gecertificeerd sjamanistisch practitioner, NLP practitioner en ademcoach ben.

En op dit moment volg ik de opleiding tot Transformatief coach en de cursus Energetisch bewustzijn.

Kunde

Als jong meisje, geboren in een ongezond, chaotisch familiesysteem, wist ik één ding zeker; ik word moeder en ga het zó anders doen!

Met 22 jaar oud was ik alleenstaand moeder van een prachtige zoon. En dit smaakte naar meer.

Met 25 jaar oud werd ik pleegmoeder van nog 2 kinderen. Het was een uitdagend maar vervullend bestaan als jonge, alleenstaande moeder van 3 kinderen.

Ik voelde dat ik niet alleen in mijn privé leven met kinderen wilde werken en ging opzoek naar een mogelijkheid om met zoveel mogelijk kinderen te kunnen werken. Dat werd het onderwijs.

Maar al snel na het behalen van mijn diploma kwam ik erachter dat het Nederlands onderwijssysteem, waarbij cognitieve ontwikkeling voorrang op alles krijgt, totaal niet rijmde met mijn visie op het leven.

Echte oprechte verbinding met elkaar aangaan, daar ligt mijn hart.


Oprechte verbinding vraagt om kwetsbaar willen en kunnen zijn.
De kracht van kwetsbaarheid wil ik jou helpen ervaren.
Zodat je werkelijk kan voelen wat een leven vol verbinding met je doet.