Doorbreek de vanzelfsprekendheid, koppel los van jouw automatische piloot, open je blik, open al je zintuigen en… stel vragen!

Kijk, voel, denk en vraag je af;
– Hoe komt dat/hij/zij daar?
– Wat voel ik daarbij?
– Wat voelt hij of zij?
– Waar komt dat vandaan?
– Waar gaat het heen?
– Hoe is het ontstaan?
– Waarom gebeurt dit?
– Wat betekent dit?
– Wat denk ik te zien?
– Waarom denk ik dit te zien?
En-ga-zo-maar-door

Begin klein! Juist dat maakt het kinderlijk leuk. En ik kan je vertellen… dat maakt het resultaat heerlijk sterk waarneembaar.
Begin klein, maar neem wel een uitdaging. Iets wat jou triggert, wat jou op een of andere manier wat wankel laat voelen, waar je wat tegenop ziet. Zoals de administratie die je nog moet uitpluizen, die verhuisdoos die je nog wil uitzoeken, dat lastige gesprek dat je nog wil aangaan of zoals ik, die wat producten bij mijn favoriete natuurdrogist wilde halen. Maar de gedachte van bedekte gezichten (of dat nou een wegwerp mondkapje, sjaal of sinaasappelnetje zou zijn) van de lieve medewerkers niet trok.
Ik stelde het maar uit, maar trok uiteindelijk toch mijn ‘ik-verwonder-mij-houding’ aan en ging ervoor.

Even met de benenwagen het dorp in. Wow, kijk de schaduwen op de straat eens dansen! De zonnestralen door de boom, de herfstkleuren van de stam en zelfs een paddenstoel staat parmantig te zijn terwijl daar altijd allemaal kinderen spelen. Mensen fietsen en wandelen langs elkaar en groeten elkaar. Geen muilkorf, uhhh gezichtsbedekking te zien!

Oefff.. heel even wordt ik getriggerd en val terug in een lage frequentie doordat een dame met hond bijna de bosjes induikt als ze langs mij loopt. NEEeeee dit gevoel wil ik niet!

‘Jo, blijf bij jezelf, omarm het gevoel, het is oke, alles mag er zijn’.

Ik heb mijn innerlicht weer te pakken en vervolg mijn verwonderroute. Er knalt nog een prachtig paars bloemetje door het herfstdek die ik als compliment ontvang. En in een donker bladerdek spat een knalgroene wants mij tegemoet.

Helemaal verwonderd stap ik de drogist binnen…Ik weet niet of ik een innerlijk sprongetje maakte of een echt fysiek sprongetje, maar ik word liefdevol geholpen door de medewerkers met een zichtbare glimlach.

Vertel, waar heb jij verwonderd naar gekeken?

Aanbevolen artikelen